MOONLEE KONCERT: ŽEN (HR) + ĐOKO (SI), NAENTU (HR)

Petek, 8 november, 2024 20:00


Petek, 8.11.2024, ob 20h

MOONLEE KONCERT: ŽEN (HR), promocija novega albuma,
+ ĐOKO (SI), NAENTU (HR)

Na oder Gala Hale se v petek, 8. novembra, vračajo hrvaške glasbene čarovnice Žen, ki bodo predstavile svoj najnovejši album Ciklus, ki je izšel za domačo založbo Moonlee Records. Žen so srčne ambasadorke do-it-yourself pristopa, ki iz elementov post-rocka, shoegazea, prog indie rocka in neopsihedelije pletejo svojo (milo)zvočno tapiserijo, ki tudi na novem albumu ostaja atmosferična, mehkobna, sanjavo melodična in eterična. Za ogrevanje bodo poskrbeli Đoko, mariborski new wave/synthpop pubeci iz Maribora, ter zagrebška indie pop ikona Naentu. Vabljeni na čutno, zasanjano in atmosferično koncertno izkušnjo.

ŽEN
(Zagreb, HR)
Hrvaške glasbene čarovnice ŽEN so ene osrednjih protagonistk regionalne neodvisne scene zadnjega desetletja, ki iz elementov post-rocka, shoegazea, prog indie rocka in neopsihedelije pletejo svojo (milo)zvočno tapiserijo. So srčne ambasadorke naredi sam pristopa, ki zadnjih 15 let brez pavze nastopajo na festivalskih in klubskih odrih širom Evrope. Tudi na njihovem novem, četrtem dolgometražnem albumu Ciklus (Moonlee Records, Vox Project) njihova glasba ostaja prepoznavno atmosferična, mehkobna, sanjavo melodična in eterična. Zasidran v tradiciji melanholične kitarske muzike s preloma tisočletja se njihov glasbeni izraz tekoče prepleta z dinamičnimi vplivi sodobnejših tokov dream popa in indie rocka ter ustvarja sugestivne zvočne pokrajine. Njihova estetika temelji na harmoničnih večglasjih, repetativnih in odmevajočih tonih, atmosferičnih kitarskih teksturah, izrazitih basovskih linijah, domiselnih bobnarskih vložkih in spretno umeščenih sintovskih zvokih. Zase pravijo, da so navadne lezbijke, ki igrajo nenavadno glasbo.

ĐOKO
(Maribor)
Đoko so new wave/synthpop bend iz Maribora. Inspiracijo črpajo iz glasbe new wave bendov iz 80ih in 90ih kot so The Cure, Idoli, New Order in podobni. Zvok, ki je rožnato obarvan, dopolnjujejo z melodičnimi sintisajzeri, elektronskimi bobni, melanholičnimi besedili in kitarami. Leta 2022 so izdali svoj prvi single, ki je dal pobudo ljudem, da prisluhnejo komadu in si nadenejo Puli. Z drugim komadom so popeljali poslušalce do Blok-a 22. Komad, ki je konec septembra 2022 postal popevka tedna na Valu 202 in se ob enem znašel v celovečernem filmu Kaj pa Ester. Skupina je maja 2024 izdala svoj prvenec z naslovom To ti vračam, tvoje je. Album je bil isti teden imenovan kot Plata tedna s strani Radia Terminal. Skupina se je uspela predstaviti v kultnih dvoranah kot so MC Pekarna, Klub Gromka, MC Kotlovnica ter na velikem odru Kina Šiška in na Jutranjem koncertu pri Andreju, na Valu 202.

NAENTU
(Zagreb, HR)
Naentu je indie pop izvajalka (ex-Tus Nua), znana po svojih skrivnostnih melodijah in izrazitih besedilih. Njena glasba združuje vplive indie pop/rocka, shoegaza in synth popa, da ustvari edinstven zvok. Naentu uporablja glasbo kot obliko terapije in piše pesmi, ki zajemajo širok spekter čustev. Besedila pogosto raziskujejo osebno rast, nianse zaljubljanja in razhajanja, izzive queer identitete ter težave življenja v kapitalistični družbi. Z glasbo želi Naentu pri poslušalcih vzbuditi grenko-sladek občutek – bežno žalost, ki poudarja minljivo naravo čustev in življenja samega.

Music policy: indie-rock/post-rock/dream-pop

Vstopnina: 12 € z rezervacijo (do 7. 11..2024) na e-mail mirkich@moonleerecords.com, 15 € na dan koncerta

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/moonlee-koncert-zen-hr-doko-si-naentu-hr/30925/