BODY MOVEMENT: RAVE GEMS

Sobota, 5 oktober, 2024 23:00


BODY MOVEMENT: RAVE GEMS

Torulsson
Skinar

Kolektiv Body Movementa bo serviral prvi retrospektivni klubski dogodek širše techno in druge klubske elektronske glasbe iz zlate dobe inovacij, razvoja in uveljavljanja elektronike. Ne gre zgolj za “techno oldies goldies” koncept, ampak sproščeno povzemanje zanimivih in kakovostnih stvaritev iz pionirskih osemdesetih, devetdesetih in začetka tretjega tisočletja. Pričakujete lahko vse od techna, acid-housa, detroita, electra, electroclasha, rave himn, UK breaksov in veliko drugega! Izbor čudovitih klasik, ki so nas v tistih časih močno inspirirale in ki se zaradi hitre menjave trendov v elektronski muziki ne vrtijo skorajda nikjer več. Zanimiv pregled za tiste, ki so to takrat živeli in mlajše generacije, da spoznajo nekaj dediščine klubske elektronike, ki je v vsej svoji pestrosti postavila temelje za mnoge veje sodobne klubske glasbe in močno vplivala na mainstream.

Torulsson, znan tudi kot glasbenik, producent in snovalec skupine TORUL, je kot DJ desetletja vrtel muziko na vseh formatih in nastopal v mnogih evropskih klubih. Kot aktiven glasbenik stavi na unikaten, strasten in izbirčen pristop pri izbiri glasbe. Nanjo ne gleda enožanrsko, ampak bolj svobodno. V izrazito plesno muziko komponira zanimive tracke različnih žanrov, vse od techna, housa, indie dancea, acida, electroclasha do česa bolj elstravagantnega. V svoji karieri je kot dj izdal več ducatov vinilnih in digitalnih izdelkov predvsem pri mednarodnih založbah kot so Low Spirit (Nem), UCMG (Nem), Thule Musik (Isl), Matrix Musik (Slo) in druge.

Skinar, velik ljubitelj elektronike, je bil že od samega začetka prisoten v ekipi DJ Umeka, v eni prvih slovenskih tovrstnih zasedb Mouse Trap. Zadnj leta se je kot dj in selektor udejstvoval v ekipi Wave Riders, ki so zabeležili kar osem sezon nočnega plesnega delovanja. Skinar je že od nekdaj zbiratelj zanimive in kakovostne elektronske glasbe na vseh možnih formatih z obilno in široko medžanrsko zbirko, ki sega desetletja nazaj.

Music policy: electronica/rave/techno/detroit techno/electroclash/acid/IDM/electro/UK breaks

Vstopnina: 5 € pred polnočjo, 8 € kasneje

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/body-movement-rave-gems/30840/