COLOUR HAZE (DE) + SMOKEMASTER (DE)

Četrtek, 3 oktober, 2024 20:00


COLOUR HAZE (DE)

+ support SMOKEMASTER (DE)

Udarno in hkrati sanjavo nas bo na jesen začel pripravljati nemški četverec Colour Haze. Ob njihovem imenu so zraven vedno pripisane besede stoner, psihedelija, predvsem pa legende. Zaradi inovativnosti se jih rado primerja s pionirji stonerja, kalifornijskimi Kyuss – kjer so oni končali, nadaljujejo Colour Haze. V Gala hali nas bodo obiskali ob svoji trideseti obletnici delovanja.

Pod imenom Colour Haze se skrivajo Stefan Koglek na vokalu in kitari, Jan Faßbender na klaviaturah, Mario Oberpucher na basu in Merwald Manfred na bobnih. Skozi vsa ta leta so poslali v življenje štirinajst studijskih albumov in štiri albume v živo. Band, ki ga je težko strogo opredeliti, saj so se tekom svojega obstoja poigravali z marsikaterimi žanri, so v njihovih začetkih opisovali kot mešanico Black Sabbath in Pearl Jam. V naslednjih letih je prihajalo do sprememb v sami zasedbi benda, vse do leta 1999, ko so se za nekaj časa ustalili kot trio. Hkrati ta letnica zaznamuje njihov premik v trše vode, ko so na momente spominjali na kultne Alice in Chains in Tool, z vplivi kitarskega poigravanja Hendrixa in spogledovanjem s krautrockom. V svoj klasičen repertoar redno dodajajo druge inštrumente (klaviature, ki so postale stalnica, sitar, klavir, Hammond orgle, itd.) in se spogledujejo z akustiko, jazzom in world glasbo. Kljub temu, da so zadnja leta svoj zvok občasno ponovno omilili, je rdeča nit vedno ostala distorzirana kitara, z na trenutke močnim retro občutkom in značilni težki ritmi.

Njihov zadnji album Sacred (2022) je bil označen za pravo mojstrovino. Trenutno njihov najbolj energičen, trd in surov izdelek, z vplivi bližnjega vzhoda in umazanimi kitarskimi rifi, pri čemer so istočasno ostali zvesti svojemu značilnemu zvoku. Na koncertih radi jammajo, kar je razvidno v njihovih dvajset in več minutnih minutnih komadih, ob katerih brez težav zapreš oči in odpotuješ z glasbo, po drugi strani pa poslušalca naelektrijo s krajšimi in udarnimi komadi.

Na turneji jih spremljajo Smokemaster, band sorodnih žanrov iz Kölna, ki mestoma spominja na Pink Floyd, mestoma ravno na legende, s katerimi delijo oder, Colour Haze.

Vabljeni na klubsko poslastico tako za tiste, ki koncerte raje uživajo zasanjani, z zaprtimi očmi, kot tiste, ki v prvih vrstah utrjujejo svoje vratne mišice.

Music policy: stoner/psihadelic rock/jazzy rock/heavy tripped stoner

Vstopnina: 15 € v predprodaji (Gala hala na prireditvah, mojekarte.si in njihova prodajna mesta), 18 € na dan koncerta

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/colour-haze-de-smokemaster-de/30790/