JIMMY BARKA EXPERIENCE (SI) @ letni vrt

Četrtek, 29 avgust, 2024 20:00


JIMMY BARKA EXPERIENCE (SI)

+ DJ Woo-D

Prihaja poletno Jimmy Barka Doživetje!

Stari mački in obenem pomembni akterji slovenske glasbene scene, Borka, Bakto in Stanić, se že skoraj 15 let družijo v unikatni zasedbi Jimmy Barka Experience, ki jo po spomladanskem koncertu v nabito polni Katedrali Kina Šiške sedaj končno in zasluženo poznajo vsi. Netradicionalen line-up, 2 gramofona v vlogi inštrumentov ter bobni, lepi in plasti zanimiv konglomerat zvokov, ki spremeni običajnega poslušalca v resnega plesalca. In pronicljivega kritika vabi v podrobno seciranje uporabljenih samplov ter vplivov, ki segajo vse od afro fuzije do trdega funka, bluesa, brazilskih ritmov, rocka in balkanskih milozvočij in nostalgije.

Jimmy Barka Experience obredejo skoraj vse kontinente, a vseeno se najraje ne predalčkajo v kategorijo world glasbe. Na letni oder bodo prijezdili na krilih svoje zadnje, mega uspešne platke Jusqu’ici tout va bien, izdane na produktivni, skoraj sestrski založbi rx:tx. Upamo, da ste pripravljeni na glasbeni kolaž par excellence pod (upajmo da) milim nebom letnega vrta Gala hale. Na koncertu vas čaka repress platke, ki se je marca razprodala kot bi mignil, ter nove JBE majice. Koncert bo najavil tudi nov videospot za komad Ganksterska vremena.

Ogreva prijatelj Woo-D!

Music policy: funk/psych/hiphop/afro/folk

Vstopnina: 15 € v predprodaji (Big Nose, Gala hala na prireditvah, mojkearte.si in njihova prodajna mesta), 17 € na dan koncerta

V primeru dežja bo koncert potekal v dvorani, zato je število vstopnic zaenkrat omejeno – get yours!

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/jimmy-barka-experience-si/30592/