KAPA RECORDS FEST

Četrtek, 26 september, 2024 20:00



KAPA RECORDS FEST:

MOVING AS A GIANT
ŠKM BANDA
AUTO
+ Haiku Garden DJ set

Leto je okoli in Galin letni vrt vabi na novo edicijo Kapa Records festa!

Oder bosta zasedli kar dve prekmurski bandi, Moving as a Giant, must see za vse tiste, ki ste jih julija zamudili ter veterani ŠKM, ljubljanske barve pa bodo zastopali auto, katerih odrska kilometrina se neumorno veča, z njo pa tudi užitek ob ogledu njihovega koncerta.

Moving as a Giant so zadnji, ki so pri naši založbi izdali ploščo in ta je prejela nadvse pozitiven odziv tako kritikov kot poslušalstva. Njihova skupna strast do noisa se kaže v širokih, hrupnih ter ritmično in kompozicijsko nekonvencionalnih post-rock podlagah, ki pa jih preseka globok, močan, strasten in mestoma zelo ranljiv ter čustven ženski vokal.

Beltinška zasedba ŠKM Banda je v več kot dveh desetletjih skupnega muziciranja ustvarila pet odličnih plošč. Svojo fluidno ustvarjanje edinstvene glasbene realnosti imenujejo post-jazz. Njihovo sonično konstanto lahko orišemo s surovim, rockovsko obarvanim zvokom, je pa zasedba z albumom Panontikon tudi pogledala proti bolj etnografsko okrašenim krajinam.

Auto, trojec dolgoletnih akterjev tako podtalne kot tudi popularne slovenske glasbene scene, nas na pot popelje na podlagi gladkih stabilnih bas linij, točnih ter ostrih bobnov jazzovskih prvin in kričeče kitare, ki v svojih melodijah večkrat opozori na svoje vplive z Bližnjega vzhoda. Zasedba tako vijuga med podžanri jazza in bluesa ter, ko pohodi plin, drsi po slogih krautrocka, noisa ter progresivnih psihadelij.

Za muziko pred, med in po pa bodo poskrbeli Haiku Garden, ki svoje moči trenutno usmerjajo v nov album in ki jih boste lahko na odru v sklopu promocije le-tega videli relativno kmalu.

Kapa Records vljudno vabi na letni vrt Gala hale, v četrtek, 26.9. kjer bodo na voljo tudi Kapine kape, majice, vinilke, tote bagi, CD-ji in ostale dobrote, predvsem pa večer kvalitetne alternativne glasbe!

Music policy: kraut rock/post-rock/post-jazz/etno/psychedelic/blues/noise

Vstopnina: 10 €

V primeru dežja bo prireditev potekala v dvorani!

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/kapa-records-fest/30729/