LELEE (SI) + XARAKIRI (MK)

Petek, 29 november, 2024 20:30

Moonlee koncert: LELEE (SI), promocija novega albuma
+ XARAKIRI (MK)

Na oder Gala Hale se v petek, 29. novembra, vrača domači kitarski power-trio Lelee, ki bo predstavil svoj najnovejši album Mora malo u crveno, ki bo izšel za domačo založbo Moonlee Records v začetku novembra. Bend z novim albumom vstopa v zrelo obdobje, ki ga markira izvirno pesmopisje z avtorsko težo in želja po serviranju indie mojstrovin. Zaznamuje jih elegantna uravnoteženost med aranžmajsko svežino in uživaškim nažiganjem, ki v polni moči zaživi ravno na koncertnem odru. Za ogrevanje bodo poskrbeli biser nove skopske kitarske scene Xarakiri, ki definicijo alternativnega rocka premika v skrajnosti. Vabljeni na nabrito mladostniško kitarsko pokalico na transverzali od Vardara do Triglava!

Lelee
(Ljubljana)

Transbalkanski trio Lelee se je od svojih začetkov v koronskih časih v ušesih poslušalcev hitro zasidral s svojo iskrivo in ubrano, mladostniško razigrano godbo, v kateri se prepletajo jugoslovanska novovalovska dediščina 80. let, indie in slacker rock senzibilnosti 90. let, jadranski temperament in etos sodobnih indie prerokov, ki navdih iščejo v preteklosti. Z novim, svojim drugim dolgometražnim albumom Mora malo u crveno (Moonlee Records) bend vstopa v zrelo obdobje, ki ga markira izvirno pesmopisje z avtorsko težo in želja po serviranju indie mojstrovin. Album zaznamuje elegantna uravnoteženost med aranžmajsko svežino in uživaškim nažiganjem. To jim uspeva z uporabo širokega nabora zemljepisno in zgodovinsko raznolikih kitarskih izrazov in liričnih dovtipov, pa tudi s harmoničnim doziranjem poskočnejših ter ležernejših momentov. Zagotovo eden najmočnejših domačih kitarskih bendov ta hip.

Xarakiri
(Skopje, MK)

Xarakiri iz Skopja so eden skritih biserov mlajše generacije makedonskih bendov, ki podajajo svežo interpretacijo koncepta (alter)rokerskega tria. Lanskoletni EP in singl Sprotivniot kraj je hitro zaokrožil po regionalni underground sceni, ter jih tudi popeljal na regionalno turnejo v okviru katere so spomladi nastopili (in navdušili) tudi v polnem Channel Zeru v Ljubljani. Za fane bendov kot so Slint, Fugazi in Queens of the Stone Age.

Music policy: indie-rock/post-punk

Vstopnina: 10 € z rezervacijo (do 28.11.) na email: mirkich@moonleerecords.com,
13 € na dan koncerta

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/lelee-si-xarakiri-mk/30946/