RAPETEK EXTRA: JERU THE DAMAJA (ZDA)

Petek, 11 oktober, 2024 21:30


RAPETEK EXTRA: JERU THE DAMAJA (ZDA)

+ DJ Ninja, DJ K’Pow

Vrnitev prvega med vsemi tujimi gosti Rapetka!

Po skoraj desetih letih se v Galo vrača sploh prvi tuji gost naše serijalke, avtor številnih podzemnih hitov in prelomnih albumov, nekoč član supergrupacije Crooklyn Dodgers in s certifikatom Gang Starr Foundation potrjen Jeru the Damaja.

Jeru je debitiral leta 1992 na posnetku “I’m The Man” s plate Daily Operation dvojca Gangstarr, potem že leto kasneje postregel s prvo singlico, danes enim obveznih boombap zimzelenčkov “Come Clean”. Sledila sta albuma The Sun Rises in the East (1994) in Wrath of the Math (1996), ki ju je v celoti sproduciral DJ Premier in ki danes veljata za čisti klasiki. Naveza je delovala izjemno uigrano in tako pisala zgodovino z dvema obveznima čtivoma newyorškega podzemlja.

Sicer je Jeru sodeloval z neštetimi imeni – že leta 1994 s skupino Digable Planets na njenem izjemnem albumu Blowout Comb, pa z Big Daddy Kanom, dvojcem Group Home, Petom Rockom, RZO, Jazzyjem Jeffom… pa tudi onkraj scene hiphopa, recimo z dvojcem Groove Armada in drum ‘n’ Bass producentom Kabukijem. V zadnjih letih ležerno nametava singlice in živi v Berlinu.

Preroka se še zmeraj ne da ustaviti, boombap at its finest!

Music policy: hip hop

Vstopnina: 15 € v predprodaji (mojekarte.si in njihova prodajna mesta, Gala hala na prireditvah, Big Nose), 17 € na dan koncerta

Fb dogodek >>

Permanent link to this article: https://www.galahala.com/arhiv/rapetek-extra-jeru-the-damaja-zda/30802/